Šiesti Humenčania si preberú v piatok ocenenia

09.09.2008 Humenné

Humenné 9. septembra (TASR) - Humenčania si pripomenú 691. výročie prvej písomnej zmienky o dnes už vyše 35-tisícovom meste. V piatok 12. septembra slávnostne zasadnú poslanci a tí, ktorí sa pričinili o rozvoj Humenného, ...
Dovedna šesť kandidátov na Cenu primátora a Cenu mesta Humenné vzišlo z písomných návrhov Humenčanov. Primátor Vladimír Kostilník sa rozhodol oceniť slovenskú veľvyslankyňu v Holandsku Oksanu Tomovú. \"Dôvodom je fakt, že prispela k úspešnej prezentácii Humenného na Slovensku a v zahraničí, ale aj to, že na základe jej návrhu si istá holandská spoločnosť vybrala okolie mesta na výstavbu zábavného parku Vtáčie údolie. To by malo naštartovať cestovný ruch a priniesť aj pracovné príležitosti, \" uviedol dnes pre TASR Kostilník. Dodal, že ďalšou ocenenou bude kožná lekárka Jarmila Smoláková a pedagóg Juraj Dacej, ktorý sa podieľal na vzniku folklórneho súboru Kalina.
Cenu mesta si prevezme aj riaditeľka občianskeho združenia PRO FAMILIA Eva Sopková. Je znalkyňou Krajského súdu v Prešove a členkou organizácie Ženy Európy - proti násiliu na ženách. Oceneným bude aj jeden z najlepších humenských futbalistov šesťdesiatych rokov Ján Pirič. Poslanci udelia cenu aj novinárovi Jozefovi Hrubovčákovi za svoje postoje v roku 1968.
\"Vo štvrtok prijmeme a za obetavosť a prospešnú prácu v rámci podujatia Sto šľachetných sŕdc oceníme aj desať zdravotníkov, \" doplnil Kostilník.
 

Vyberte región